Fencing

  • Görüntüleme Görüntüleme: 2,654
  • Son güncelleme Son güncelleme:

Navigasyon

   Alchemy
   Anatomy
   Animal Lore
   Archery
   Arms Lore
   Begging
   Blacksmithy
   Bushido
   Camping
   Carpentry
   Cartography
   Chivalry
   Cooking
   Discordance
   Fencing
   Fishing
   Fletching
   Focus
   Healing
   Herding
   Hiding
   Imbuing
   Inscription
   Lockpicking
   Magery
   Meditation
   Mining
   Musicianship
   Mysticism
   Necromancy
   Ninjitsu
   Parrying
   Peacemaking
   Poisoning
   Provocation
   Remove Trap
   Snooping
   Spellweaving
   Spirit Speak
   Stealing
   Stealth
   Tactics
   Tailoring
   Throwing
   Tinkering
   Tracking
   Veterinary
   Wrestling
  • fenc.png

    Fencing, sivri uçlu olan silahları kullanma yeteneğidir. Yeteneğiniz ne kadar yüksek ise vurma şansınız da o kadar artar. En fazla 100 (PS ile 120) olabilir. Yeteneği kasmak Dagger gibi hızlı bir silah kullanın. Poisoning hariç masrafı olmayan bir yetenektir. Koyun keserek kasmanızı tavsiye edilir. Hem fazla canınız gitmez hem de yünlerinden para kazanabilirsiniz.

    Fencing yakın dövüş yeteneği, PVP (düello) ve aksiyonlarda çokça görebileceğiniz karakterlerde vardır. Çünkü etkili bir yetenek olup, özellikle büyücülere vuracağı zehirli darbelerle onların konsantrasyonunun dağılmasına ve yapmakta olduğu büyülerin bozulmasına, yapacağı büyüleri de yapmasına mani olur, ta ki zehiri Cure' leyene (iyileştirene) kadar.

    Fencing, genelde oyuncuların Poisining' in yanına, yakın dövüş yeteneği olarak seçtiği bir yetenektir. Çok seri silahları bulunmaktadır. Fencing silahının en hızlı ve en çok tercih edilen silahları Kryss ve Dagger' dır. Poisining yeteneği ile genelde savaşma yeteneği olarak seçilmesinin sebebi, çok seri vuruşlarıyla zehir iyileştirildikten sonra, tekrar vurma şansının daha yüksek olmasıdır. Fencing yeteneğinin dezavantajları da vardır. Hızlı vurmasına rağmen, verdiği hasarlar da düşüktür.

    Tactics yeteneği, bazı oyuncular tarafından Fencing karaktere kasılmamakata veya düşük seviyelerde tutulmaktadır. Bu oyuncuların stratejisi, rakibe fazla hasar vermek yerine, sık ve hızlı vuruşlarla zehirleyerek alt etmeye çalışmaktır. Tactics yeteneğini kasmamanın verdiği boşluğu da bir başka yardımcı yeteneği kasarak gidermeye çalışmaktadırlar. Ancak verilen Damage (hasar) Tactics %50, Fencing %50 olarak belirlenir. Bu aynı zamanda silah özelliklerinize göre de değişir.


    Set Seçimi:

    Ekstra stat veren, yüksek Resist' lere (dirence) sahip, LMC (Lower Mana Cost – Mana kullanımını azaltma) özelliklerini kapsayan kıymetli parçalar tercih edilmelidir. Özellikle Mana' yı hemen bitme korkusu olmadan kullanmak için LMC' nin yanında çabuk dolmasını da sağlamak maksadıyla "Mana Regeneration" özelliği ile set parçaları desteklenmelidir.

    Silah Seçimi:

    Fencing yeteneğinde en çok terch edilen silah, Kryss' tir. Iskalamadan darbe vurabilmek için kılıç üzerinde "Hit Chance Increase" özelliğinin olması arzu edilir. Ayrıca zaten hızlı olan Fencing silahlarında "Swing Speed Increase" özelliğinin de yer alması, kullanan karakteri bir ölüm makinesine dönüştürecektir. Diğer özellikler, her savaşçı karakterinde olduğu gibi Fencing için de aynı işlevi yerine getirirler.

    Takı Seçimi:

    Fencing karakterler için özellikle "Hit Chance Increase" özelliğine sahip takılar iş görürler. Daha sonra Stat veren parçalar olmasına dikkat edilir. "Damage Increase" özelliği, Archer ve Mace Fighting yeteneklerinde olduğu gibi birincil öneme sahip değildir. Fencing için "Damage Icrease" ikinci planda kalır. Çünkü unutulmamalıdır ki asıl amaç büyük darbeler vurmak değil, çok darbe vurmaktır. Az sonra değineceğimiz Stat konusundaki açığı kapatabilmek için de Bonus Stat veren (özellikle de Strength Bonus' u veren) takıları bulmak çok ama çok önemlidir.

    Stat Ayarlama:

    Bu ayarlamalar her zaman kişinin kendi becerisine, stratejisine ve iradesine bağlıdır. Fencing karakterde Dexterity' e yüklenmek gereklidir. Düelloda bir yandan bandaj basıp, bir yandan çok hızlı silah sallamak için, aynı zamanda da Mace Figting yeteneğine sahip karakterlerle mücedele ederken Stamina' nın çabucak sıfırlanıp hareketsiz kalınmaması amacıyla oldukça yüksek tutulmalıdır. Hatta Stat PS' siz azami 125 olan sınıra dayanmak uygundur.

    Bunun yanında kalan 100' lük Stat Strength ve Mana arasında paylaşılmalıdır. Ancak Mana da (Kryss kullanıldığı farz edilirse) üstvüste zehir veya Armor vurmak için çok önemlidir.

    İhtiyacınıza göre "Mana Increase" ve "Hit Point Increase" özelliklerine sahip parçalar ile karakterinizi tamamlamalısınız. Ayrıca aksiyonda ve/veya düelloda bu Statları geçici olarak yükseltmek amacıyla kullanılan Potions' ların (iksir) vazifesi de işte budur.