Aslında bir kaç gündür discord'dan da sorular soruyorum bir yandan da araştırmalar yapıyorum girip çıkıyorum her yere fakat böyle tek başına da öğrenilecek şey değil. Çünkü oyunda da ilerleyebilmek gerekiyor fakat oyunun başkangıcı için bir rehber yok. Bu forumda TAMER karakter için biraz rehber buldum https://forum.quingis.com/wiki/tamer-rehberi/ burada bir de https://forum.quingis.com/threads/tamer-yardım.847/ konusunda Equinox 'un verdiği cevap var lasiklere alternatif olarak Bake-Kitsune, Rune Beetle ikilisi iş yapar. PS bastıktan sonra Greater Dragon ve Cu Sidhe'ye geçersiniz. Bonded süresi 2 gündür.. Mesela bunlar çok iyi bir rehber çünkü run uo ya geçmiş birisi kendini çıplak hissediyor. Skilleri bir şekilde skill kasma alanında kasıyorsun ama sonra " ne yapacağım ulan ben ?" diye kendie soruyorsun
Bir başka forumda da şöyle bir soru cevapla karşılaştım biraz hislerime tercüman olmuş aynı kaderi paylaştığımı düşündüğüm insan yazmış bunları.
Mesela bazı öneriler görüyorum şu skill'i kas diye bu eksik kalıyor. Şöyle bir rehber çok çok faydalı olur mesela; 1- Animal Taming yeteneğini 100 yap. 2- Moongate kullanarak şu haritaya ve şuraya gidip bu hayvanları tame yapıp onları kullanabilirsin v.s.
Çünkü yeni başlayan insan ancak sağda solda kedi köpek kesebiliyor gidip bir yaratığa saldırayım dedim doğduğuma pişman etti
Mesela Tailoring, Bsmthing v.b. craft skillerini kasıp BOD yapıp geliştirdikten sonra Imbuing ile kendine silah yapabilirsin v.s. ama bu imbuing için gereken elmaslar, madenler v.s. Lich Lord 'dan çıkar v.b. şekilde öneriler de almak gerekiyor. Şimdiden discord ve benzeri yerlerde bunları öğrenmek için soracağım sorulardan dolayı özür dilerim
Umarım kendimi anlatabilmişimdir, sürç-i lisan ettiysek affola.
Teşekkürler.
Bir başka forumda da şöyle bir soru cevapla karşılaştım biraz hislerime tercüman olmuş aynı kaderi paylaştığımı düşündüğüm insan yazmış bunları.
Merhabalar.
Saygıdeğer oyuncular, öncelikle belirtmeliyim ki bu başlığı açmadan önce, eski başlıkları biraz kurcalama vakti buldum. Yeni Oyuncular' a yardım için açılmış başlıklar, girilmiş iletiler var. Yalnız yetersiz bulduğum için affınıza sığınarak bu başlığı açma ihtiyacı hissediyorum.
Söylemeliyim ki 2002-2003 sezonundan beri, -8,9 sene oluvermiş- sphere serverlarında düzenli olarak ultima oynamaktayım. Sisteme alışkınım yani anlaşılacağı üzere, fakat tabii bunca yıldan sonra sphere'den bıkmak, serverların zırt pırt açılıp kapanması ve uzun soluklu, stabil bir oyun için sabit ve dinamik oyuncularıyla tarihte yer kaplayacak güzel bir server arayışımda runuo'ya gelmiş, ve afallamış durumdayım.
Inanılmaz farklı!
Oynayanlar bilirler, Sphere'de sistem bellidir. craft(miner,bs tailor carpenter tinker vs) char açılır, kasılır. Veyahut PM-PW-Warlock char açılır kasılır. Animal Tamer açılır mage kasılır, hiç bir tanıdığınız yoksa craft ya da scribe char açar inscription kasar resurrection scroll satar para kasarsınız.
O sırada gelişir itemler almaya başlarsınız. Dungeonlarda dragonlar kesip +lı çıkarırsınız, hazine açar item toplar mage robe vs. yaparsınız. Spawn arar marklar binek tamelersiniz vs.
Burada Sistem ama tamamen değişik ve afallamış durumdayım. Forumdan da yeterli yardımı alamadım malesef.
O yüzden siz deneyimli ve değerli oyunculardan değerli vaktinizi ayırmanızı rica etmekteyim. Ultimaya eli yatkın, itemleri bilen, fakat sistemi hiç bilmeyip çözememiş bir player'a ne tavsiye edersiniz.
Luna'da yardımıma koşan çok yardımsever playerlar oldu. fakat bonded, blood' a git blood elemental kes, razor'u öğren gibi farklı tavsiyeler aldım. hiç birinden bir şey anlamadım. Blood Dungeona gidip elementalleri gördüm fakat ben bunları neyle keseceğim? Mage nasıl kasılır? Gereken Parayı nereden bulacağım, sphere'de giydiğimiz studded leather setler, mage robeları nerden bulacağız?
Birde şunu sormak istiyorum; Sphere'de ki tek world olan Felucca(Britain Minoc Yew Moonglow vs.) çok mu değersiz bir yer bu oyunda? britain banka gitme şansım oldu tabii ki(yabancısı değiliz avucumuzun içi gibi biliriz feluccayı) fakat bomboş, gezen tozan alışveriş yapan muhabbet eden takılan insanlar yok bankada. herkes luna'daymış, herkes blood'daymış.
Saygılar.
Mesela bazı öneriler görüyorum şu skill'i kas diye bu eksik kalıyor. Şöyle bir rehber çok çok faydalı olur mesela; 1- Animal Taming yeteneğini 100 yap. 2- Moongate kullanarak şu haritaya ve şuraya gidip bu hayvanları tame yapıp onları kullanabilirsin v.s.
Çünkü yeni başlayan insan ancak sağda solda kedi köpek kesebiliyor gidip bir yaratığa saldırayım dedim doğduğuma pişman etti
Mesela Tailoring, Bsmthing v.b. craft skillerini kasıp BOD yapıp geliştirdikten sonra Imbuing ile kendine silah yapabilirsin v.s. ama bu imbuing için gereken elmaslar, madenler v.s. Lich Lord 'dan çıkar v.b. şekilde öneriler de almak gerekiyor. Şimdiden discord ve benzeri yerlerde bunları öğrenmek için soracağım sorulardan dolayı özür dilerim
Umarım kendimi anlatabilmişimdir, sürç-i lisan ettiysek affola.
Teşekkürler.