tailor bs bod transfer önerisi

Gamlı Baykuş

Yeni Üye
28 Eki 2016
9
2
3
43
Arkadaşlar yabancı bir serverda gördüğüm sistem buradakinden farklı, Burada sanırım 100 craft sikili kasıp bod hakkını main craftınıza devrediyorsunuz. Oyanadığım serverda ise 4 acc de toplam 28 karaktere 0,1 bs ve tailor teacliyorlar (amaç görevlerin hepsinin cloth olması veya exp olmaması) ve bu karakterlerden saat başı scp ile bod topluyorlar. Toplanan bod lar scp ile dolduruluyor ve 120 craft skilllerine sahip bir karakterle teslim edilmeye başlanıyor. Dulu görevi teslim ettiğinizde size yeni bir bod alma hakkı veriyor. Yani sistem saat başı toplanan 0,1 skille alınan görevleri 120 craft skiline sahip karakterle alınan görevlerle takas etmek. bu aşamaların her biri scp ile otomatik yapılıyor ve takaslanan görevler gene scp ile brsk hrsk ayrılıyor Bs de de sistem aynı. Yani carft oynamadığım için sistemi ayrıntıları ile anlatamıyorum ama bilginize sunayım dedim. Yabancı oyuncular için bu sistem daha alışa geldik ve tercih edilen bir sistem olabilir, yabancı oyuncu çekme amacınızdan haberdar oldum ve bu bilgiyi paylaşmak istedim.

Selam,

Şu anki sistemde skilli 100 olan bir tai/bs skilli 120 veya üzeri olan başka bir tai/bs e bod hakkı aktarabiliyor. Exp görev almamak için de 120 yerine 100 skill olan tai/bs e aktarılabilir. Yani 120 tai/bs charda 100 bod hakkı, 100 tai/bs de de ayrıca 100 bod hakkı ile bod alınabilir. Çok sayıda hak olunca zaten sorun olmuyor ve bod toplamak için acc yaratmaya ve gir çık yapmaya gerek yok.

sistemdeki asıl amaç 0,1 skille alınan (reset bod) bu bodlara değer yüklemek ve ticaretinin yapılmasını sağlamak. Oyuna yeni başlayan player kalabalık ve güçlü üyelerin arasında tırmalamak yerine reset bod toplayarak kolay yoldan milyonlara ulaşmalı servera peşin milyon gplerle başlamalı. Adaptasyon hızlı olmalı. Yeni player reset bodlardan kazandığı parayı gene yeni başlamış playırın sattığı start itemlere yatıracağından para tepeden dibe, dipten ortaya, ortadan gene tepeye çıkıyor. Bir nevi tepediki zengin playerdan fakire para aktarımı sağlanıyor. Evet kapital bir sistem (zengin yatırımını her daim katlıyor) ama çalışıyor. Bizim düzende yeteri kadar bod hakkı transfer edildiğinde kimse başka bir şeye ihtiyaç duymuyor ve ticaret konusunda bir kısır döngüye giriliyor, hatta türk serverları bu gibi ticareti sirküle edici fikirler yaratamadığı için kısa ömürlü oluyor. Burada esas amaç kolaylık sağlamak değil ticari bir emtia oluşturmak. Bu örneği her sisteme uygulamalı ver herdaim canlı bir ticaret olanağı sağlanmalı. Tabi bu serverda imbuing olduğu için bu konun çok önem taşıdığını sanmıyorum. Ama önemli olan bakış açısı.

Son düzenleme:
Imbuingin etkisinden daha önemli bir durum var. Runic reforging aktif olduğu için düşük runicler de değerli. Imbuingle basılamayan bir propu basmak (mesela zırha HCI, silaha HMD veya 100% elemental damage için spined/dull/shadow) ya da overcap olarak imbue propu basmak (mesela 100% HML yada HLL için copper) için düşük runic gerekiyor. Kolaylıktan ziyade yeni bod için değil düşük runic satın almak için ticaret olacak ya da bod takası yapacaklar zaten. Şuan ownerımız Blackthorn Dungeon ve Cleanup Britannia Event gibi daha ses getirecek sistemlere konsantre olmuş durumda.