Kararsızlık

GaraDasha

Yeni Üye
4 Ara 2017
1
0
1
33
Merhabalar,
Bir süredir servera başlamayı planlıyorum ancak online sayısı pek çekici gelmiyor.
İnsanların ilgisini çekmek için başka serverlar nasıl yol izliyor kısmen biliyorum ve zaten tanınan kişiler üzerinde dönen bir topluluk mevcut ancak onların ilgisini buraya çekmeyi başarmış sayılmazsınız. Buradaki player sayısı tekil oyuncu olarak 100+ olmadığı sürece kendimi arka planda tutmaya devam etmek zorunda hissediyorum fakat bu serverın ümit vaadettiğinin farkındayım.
Ayrıca ne zaman baksam player sayısı sabit gözüküyor bu da biraz üzücü :/

TL;DR: Player sayısı action vaadeder seviyeye gelse anında başlayacağım...

Merhaba,

Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz, WOU forumlarındaki olumlu yazılarınızı okudum. Oyuncu sayısının sabit kalmasının en büyük sebebi gelmeyi düşünen herkesin sizin gibi online sayısının artmasını beklemesi aslında. Ben forumlarda potansiyel gördüğüm oyunculara özel mesaj atıp davet ederim. Aldığım cevap genelde sizinkine benzer olur, rakamların daha mütevazi olduğunu gördüğüm de oldu :) WOU AOS'dan en az 4-5 oyuncu, ML'den de bir o kadar gelmeye niyetli arkadaş var aslında. Gelmeme sebepleri online player.

Açık konuşmak gerekirse bizde sistemler farklı, PVP mekanikleri farklı, BOD'cu sistemi farklı. Çoğu oyuncu ezberlediği şekilde oynamaktan vazgeçemiyor maalesef. Şuan aktif olmayan ancak başka UO sunucusunda da oynayaman arkadaşlarımız da var. Bu da artmıyor görünme sebeplerinden biri. Onun dışında cesaret eden oyuncular bizim karakterlerimizi görüyor ben nasıl yetişicem diyor, burada Harro kasılmış diyor, ben yeni yaratıklardan korkuyorum diyen oldu, kastı kastı pvp yok diye gidenler oldu.

Oyuncu sayısını arttırmak konusunda önerileriniz olursa duymak isteriz. Discord kanalımız: https://discord.gg/uQH6mvz Skype kanalımız: https://join.skype.com/bd8v6CVkQ09z oyuna girmesen bile görüş alışverişi ve olursa sorularınız için bekleriz.

Görüşmek üzere...

siz bu sekilde dusunup servera baslamadıkca belki onlarca kişi de aynı seyi düşünüp baslamıyor bir işe başlamadan önce o işi 100 kişinin yapmasını mı tercih edersin yoksa ilk yapıp köseye çekilmeyi mi siz baslayın servera ben actionu ayagınıza kadar getiririm ha bide basladıktan sonra action yapacak kıvama gelmeniz zor aos sunucusu kafasında herkes o kafadan çıkıp uo nun geliştiğini güncellendiğini ki halaa güncelleniyor bunu kavrayamadı insanlar biraz kafayı çalıstırıp nebileyim anci lichten dark fatherden farklı bosslara farklı champlara gitmeyi istese insanlar player sayısı zaten 100 ü geçer,burası aos sunucusu gibi deil sadece 3 harita onlarca şehir yok burda yuzlerce farklı yaratık bir çok farklı skill bir çok farklı alt yapı var aosta anci wyrm'ın scriptiyle oynayıp bleed vurdurup tame edilebilir yapıp neyileyım ıd sını deiştirip insanlara sunmuyorlar şu an bu server turkiyenin en gelişmiş serveri insanlar aos kafasından çıksalar hersey çok daha güzel olacak biraz ml biraz sa biraz se bak mesela bunlar farklı sürüm isimleri ana sayfada görmüşsündür tol bunalr yeni sürümlerin kısaltılmısı aos gibi her neyse demem o ki umarım bu yazımı epey bi kişi okur ver aos kafasından çıkarlar herkesi bekliyoruz elimden geleni ardımıza koymayız evel allah sizi de bekleriz

2005'ten beri AOS oynamış, 6 haftadır Quingis'te oynayan birisi olarak şunu söyliyim, burda 1 hafta oynarsan bi daha dönüp de AOS oynamazsın. :)
Bence bu iş biraz tercih meselesi. Oyuncu sayısı ile ilgili kaygısı olmayan bi server burası. Uzun süredir açık, oyuncu sayısı bugünden daha düşük olduğu dönemler de olmuş. 50'yi geçtiği dönemlere de denk geliyorum ben ara sıra. Sanırım 80'i geçtiği dönemler de olmuş geçmişte. Fakat oyuncu sayısı ne kadar düşük de olsa, ne kadar yüksek de olsa server bir şekilde hep açık kalmış. Bu şu anlama geliyor, başka yerlerde olduğu gibi owner, bi kaç guildin nazına bakmaz. Bi kaç guild oyunu bıraktı, online sayısı azaldı ya da arttı diye serverın akıbeti değişmez. Server hep burda, OSI klonu olma iddiasında. Argalep gayet işini bilen bi owner ve scripter. Bunlar benim için yeterince doyurucu zaten.

Benim keyif aldığım diğer imkanlar pvm'nin çok keyifli olması, bod sisteminin çok daha keyifli olması, lümpen lümpen modifikasyonlar olmaması vs.
Ben de pvp seven biriyimdir, düşük online sayısı ne yazık ki pvp'nin önündeki en büyük engel şu anda. Fakat pvp arenalarımız var, aktif olarak champ kasanlarımız var, yani sen pvp istedikten sonra bir şekilde elde edebilirsin bence. PVP için de mage/warrior döngüsünün çok dışında çok acayip, çok keyifli templateler deneyebilirsin.

Dediğim gibi olay tercih meselesi dostum. Sen sor, biz burayı anlatalım. Seni tatmin ederse Time of Legends'a bir şans verirsin. Etmezse AOS ile devam edersin. :)

Yav işte götten uydurma "sistem" denen zımbırtılar var ya onları diyorum. Yok acayip acayip bodcu sistemleri, yok pirenses masalı görevi, yok efendim yeşil çay questi falan gibi abuk zubuk UO'nun devleloperları tarafından geliştirilmemiş de sonradan bizim tr adminleri tarafından uydurulmuş şeyleri kastediyorum. :) Oldum olası sevemedim öyle şeyleri. Sevenlere de saygım falan yok, onlar yüzünden yıllarca bu iğrençliklere mağruz kaldık. :(