Kademli skill artışı hakkında görüşleriniz

• Konbuyu başlatan Selth
  • Başlangıç tarihi

Anket

• Kademili skill artışı olmalı, olumlu yanları var.

Kullanılan: 2 66.7%
  • Kademli skill artışı olmamalı, benide sürekli olumsuz etkiledi.

Kullanılan: 1 33.3%
  • Kademeli skill gain olmalı ama .skilldüşür gibi bir komut ile başa sarmalar azaltılmalı.

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    3
S

Selth

Guest
Arkadaşlar kademeli skill artışı hakkında size biraz sorum olacak çünkü bence baya game breaker bir durum.

Dün girdiğim oyunda Mage tame kasmak istedim çünkü oyun o kadar karmaşık geliyor ki başta çaresiz bir bildiğimizi yapalım belimiz doğrulsun istiyorsunuz. Her yeni başlayan gibi durum şu ki paranız nerdeyse sıfır başlıyorsunuz oyuna ve bir sürü eksikleriniz oluyor ki en önemlisi spellbook , runebook. Doğal olarak tame lore kasıp bir binek alıp az yaratık kesmeniz gerekiyor ki para kasabilin ordan eksikleri teker teker çözeceksiniz oyunu okuyup anlıyacaksınız.

Benim merak ettiğim bu skill gain sistemi bana tamamen süpriz oldu ve inanıyorum ki çoğu kişiye süpriz olmuştur. Bu sistem tamamen yapacağınız çoğu hareketi zararınıza getiriyor üstüne bir de böyle karmaşık bir oyunda ( öğrenme süresinde sürekli yeni account açmanıza yol açıyor. Ki benim mallığımza 3. accountayım :D ) Şuan account 720 ye dayandı yine focus, medi, eva gibi skilleri umursamamam yüzünden account çöpe gitti.

Bu sistemin olumlu bakımdan servera ne yararı olur inanın bulamadım ama negatiflik bakımından tamamen zarar sistem. 18 saatir account kasma işleminden bir tane meer öldürebildim onun sonundada öldüm, çıkmaza girdim durumu çözim derken yine çıkmaza girdim çünkü skill değiştirmek istesem artık değişmesi imkansız.

İnanın dün gece biri yardım edip spellbook vermese durum tam anlamıyla içler acısı olurdu ki durumu toplayamadı bile. Şimdi bilmediğim birşeyi kasim deneyim desem tamamen anlamdan hiç birşey yapılmıyor ki o durumda süprizle karşılaşmanız çok olası.

Şimdi lumberjack kasıp capenter kasmayı düşünsem ilk lumberjack kasıp materyal toplamak mage kasmak durumunda kalıcam sonra craft kalırsa bu demektir ki lumberjack accountun materyeli çekip yeni account açıp kassam daha hızlı kasılcak yani sistem tamamen negatif.

Olumlu bir tek yanını bile göremedim olsa olsa skilleri zorlaştırıp account kasmayı değerli kılması düşünülüyor olabilir ama negatiflik bakımından sürekli karşınıza çıkan hangi skilli önce kasmam lazım diye sürekli düşündüren ve hata yapıp zor olanı sona bıraksanız başınıza iş açan daha önce görmediğim sistem.

Bu kadar yazmamın nedeni daha gireli 1 gün olmamış ne ağladın bea konusu değil, tecrübelilerin konu hakkında fikir vermesi içindi. Şimdi ne yapacağını bilemez duruma düştüm yine çünkü yapılan hareket olumsuz etkiliyor.

En azından servera .skilldusur gibi bir sistem gelsede huzursuzluk ve yeni account sürekliliği içinde oynamasak.

Böylesine garip anlamsız sistem nasıl 2 günümü yer anlam veremiyorum. Biraz pvem yaparız eğlenceli olur diye düşündüm geldiğim noktada her skilli bilmeden hareket edilmez noktoda olduğumu anladım.

Şuan paperdolun üstündeki honor ,sprituality gibi şeylerin olduğu yerden bile işkillenir oldum. onlar skill mi deil mi, onlarıda mı ilk kasmak lazım belli deil :D

İnanın ilk meere gittim öldüm paraya ihtiyaç var deneme yapmak zorundayım. Döndüm üni tame için üniler kesiyor beni o da koymuyor. Peace lazım diyorsunuz kasmya çalışıyorsunuz işte o an koymaya başlıyor ne karmaşık sistem bu ya diyorsunuz. Bir şeyi çözmüyorsunuz sürekli çözümleriniz baltalanıyor.

luna bank e yönünde ilk çıkışta soldaki evde an itibariyle baktım iki kitab satışı var kims isterse yaten ücretsiz kitab ve set yardımını ben şahsım adıma ve ps yardımı yapıyorum yalınız iki gün sonra oyunu bırakıp ben uğramamam diyenlerde yok deil hani yada çok çok zor düşen itemleri istemek gibi o yüzden dirki süreklilik olmuyor ben bir aydır balıkçı çarla oynuyorum halen bir 110 ps aldım bir olta alıcam diye gözlerim yerinden çık tı bence devam ne eksiğiniz varsa buyrun yazın ben yardımcı olim elimde varsa tabiiki ilk günden 120 ps istemiyorsanız

luna bank e yönünde ilk çıkışta soldaki evde an itibariyle baktım iki kitab satışı var kims isterse yaten ücretsiz kitab ve set yardımını ben şahsım adıma ve ps yardımı yapıyorum yalınız iki gün sonra oyunu bırakıp ben uğramamam diyenlerde yok deil hani yada çok çok zor düşen itemleri istemek gibi o yüzden dirki süreklilik olmuyor ben bir aydır balıkçı çarla oynuyorum halen bir 110 ps aldım bir olta alıcam diye gözlerim yerinden çık tı bence devam ne eksiğiniz varsa buyrun yazın ben yardımcı olim elimde varsa tabiiki ilk günden 120 ps istemiyorsanız

Teşekkürler yardım teklifiniz ve fikirleriniz içi =)

Yalnız hocam konu yanlış anlaşılmış galiba. Konuda aslında üstünde durmaya çalıştığım nokta kademeli skill artışı sistemiydi. 0 dan 700 e karakter varırken skillerin zorlaşması. Bunun artılarını ve eksilerini açıklamaya çalışıyordum.

Mesela bugün lumbrejack le ilgili sonradan öğrendiğim Elflerin avantajları , kasılmış accountu terkedip yeni account açmayı düşündürdü. Cevabı yarım saat ararken human elfe dönüşebilirmiş onu buldum ve ana karakterin yardımlarıyla 2-3 saatimi aldı. Bu bir kez yaşıyacağınız bir zorluk normal. Herşeyi bilmeden yola çıkarken çok hata oluyor ama Kademeli Skill Artışı konusunda bir tek pozitif yan düşünemiyorum. Sürekli karşınıza çıkan gıcık bir durum gibi ama amacı ne belli deil. :D

En azından bir skilldüşür gibi bir komut olup durum düzelebilir mi diye konuyu açtım.

değerli kardeşim medusa ra kanuni savarona yada olta balıkçı çarlarım oyundadır buyur ricada bulun elimden geleni yaparım hiç sorun deil sende stres yapma çok keyifli bir yerdesin emin ol buna az ama öz insanların olduğu bir yerdir

Skilldüşür diye bir komut ancak PVP serverlarında olur. Yalnız skill 100'ün altında ise skill toplamına bakmadan her zaman PH %100 olacak şekilde bir değişiklik yapılabilir belki.

Bu konuda bir iyileştirme yapıldı. Craft skilleri (imbuing dahil) dışında tüm skiller, skill puanı 100'den küçük olduğu sürece skill toplamına bakmadan hızlı bir şekilde kasılabilecek.