DF - Recipe Drop

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Quebara

Yeni Üye
10 Tem 2017
20
7
3
3 Haftadır DF dönüyoruz 5 arkadaş / 10 farklı karakter ile sürekli aynı artifactleri atıp atıp duruyor ne bir recipe ne bir değişik artiler atıyor misal AOF & Totem & Nobi ( cok nadir ) & Jackal gibi artiler dusmuyor Artifact loglarına bakıyorum 1 recipe drobu var oda 5 ay önce ama serverda recipe lere sahip bir çok kişi var nedr ne değildir bu olay ?

uzun zamandır DF kasıyorum ne yüksek seviye bi arti düştü nede recipe geçmiş arti kayıtlaria baktigimzdada çok uzun bi süre kimse recipe düşürmemiş bu konuyla ilgili araştima yapilip düzenleme olursa seviniriz.

uzun zamandır DF kasıyorum ne yüksek seviye bi arti düştü nede recipe geçmiş arti kayıtlaria baktigimzdada çok uzun bi süre kimse recipe düşürmemiş bu konuyla ilgili araştima yapilip düzenleme olursa seviniriz.

Bende Katılıyorum haftalardır kasıyoruz kime ne düştüğü forumda belli yüksek seviye artileri çok nadir görüyoruz forumda açılan son güncelleme konusunda sonra yeni eklenen banda clup composite bow artifactları aşırı derecede çok düşüyor belirli itemler düşüyor yani veya bazı itemlerinoranları diğerlerinden yüksek 700 k puanada aynı itemler düşüyor 300 k puana aynı itemler düşüyor puan etkilemiyor desek lucklu karakterede aynısı düşüyor lucksuz karakterede bunun düzenlenmesi lazım serverda df kasan bir çok kişi var ve en son recipe düşeli yaklasık 2 3 ay olmus bu konunun oturup konusulması lazım gerekiyorsa anket yapılır ser osi yi baz alıyor olabilir herseyin osi ye görede ayarı olabilir ama oranlarda oynama yapmalısınız

valla biz kastık düşürdük... sistem bu şekildeyken..zor olan her şeyi kolaylaştırsakmı acaba?

Recipeler düşmüyor diye birşey yok, sadece logda görünmüyor. Daha birkaç gün önce düşürdüm ben. Ayrıca Doom artifact sistemi yeni gelen arti ve recipelerle birlikte biraz değişti. Bazı üst seviye artilerin düşmesi baya zorlaştı.

Son düzenleme:
Şu anki sistemin drop şansları osi ye göre mi uyarlı yoksa belli başlı bi düşünce sonucu cıkan bir fikir ile mi düzenlendi kimler karar verdi kimler mantıklı buldu bu oranları ? mümkünsede argalep code ları veya drop şans şeması nı paylaşırsa incelemek veya paylaşırsa uo forums da varsa ordaki tablolarla karsılastırmak istiyorum cünkü öyle 2 saat farm yapıp dusmedı diye konu açmadık buraya

Artifact düşme olayı tamamen OSI ile aynı.

https://uo.com/wiki/ultima-online-wiki/publish-notes/publish-96/
Doom Drops have been refactored and the following are now available as equal drops from the Guaranteed Reward System
  • Hat of the Magi
  • Staff of the Magi
  • Ornament of the Magician
  • Shadow Dancer Leggings
  • Ring of the Elements
  • Gauntlets of Nobility
  • Leggings of Bane
  • Midnight Bracers
  • Glenda
  • Bow of the Infinite Swarm
  • The Deceiver
  • The Scholar’s Halo
  • A recipe for a new craftable doom artifact including the Britches of Warding, Gloves of Feudal Grip, Cuffs of the Archmage, and the Bracelet of Primal Consumption
  • A randomly generated “Prized” magic item that is at least a Lesser Artifact, with no additional negative properties.
  • A random legacy doom artifact not listed above. All legacy doom artifacts have been condensed into a single entry in the reward list, providing a much greater chance at obtaining more desirable items.
Her bir satır eşit şansa sahip. Kodlardaki ifadesi:
private static Type[][] m_RewardTable = new Type[][]
{
new Type[] { typeof(HatOfTheMagi) }, new Type[] { typeof(StaffOfTheMagi) }, new Type[] { typeof(OrnamentOfTheMagician) },
new Type[] { typeof(ShadowDancerLeggings) }, new Type[] {typeof(RingOfTheElements) }, new Type[] { typeof(GauntletsOfNobility) },
new Type[] { typeof(LeggingsOfBane) }, new Type[] { typeof(MidnightBracers) }, new Type[] { typeof(Glenda) },
new Type[] { typeof(BowOfTheInfiniteSwarm) }, new Type[] { typeof(TheDeceiver) }, new Type[] { typeof(TheScholarsHalo) },

new Type[] { typeof(DoomRecipeScroll) },
new Type[]
{
typeof(LegacyOfTheDreadLord), typeof(TheTaskmaster),
typeof(ArmorOfFortune), typeof(HelmOfInsight),
typeof(HolyKnightsBreastplate), typeof(JackalsCollar),
typeof(OrnateCrownOfTheHarrower), typeof(TheDragonSlayer),
typeof(TunicOfFire), typeof(VoiceOfTheFallenKing),
typeof(RingOfTheVile), typeof(BraceletOfHealth),
typeof(Aegis), typeof(ArcaneShield),
typeof(BladeOfInsanity), typeof(BoneCrusher),
typeof(Frostbringer), typeof(SerpentsFang),
typeof(TheBeserkersMaul), typeof(TheDryadBow),
typeof(HuntersHeaddress), typeof(SpiritOfTheTotem),
typeof(AxeOfTheHeavens), typeof(BreathOfTheDead),
typeof(DivineCountenance)

}
};

int ran = Utility.Random(m_RewardTable.Length + 1);

Reward listesi 14 itemdan oluşuyor (new Type[] lar bir item olarak sayılıyor). 1 de prized item şansı için ekleniyor, ediyor 15.

Random sayı (ran) 1-12 arasında ise altçizgili itemlardan biri, 13 ise Doom recipelerinden biri, 14 ise mavi listedeki artilerden biri, 15 ise bir prized item düşer. Luck ve DF puanı artifact düşme şansını etkiler sadece, ne düşeceği ayrı bir şans olarak hesaplanıyor. Çaktınız mı köfteyi? Hadi bakim DF kasmaya devam edin, elbet düşer...

1.'si Teşekkürler code ları paylaştığın için.

Gelelim 2. konuya hala daha önce tartıştığımız gibi ki ozamandan bu yana sana 1 kez olsun kötü bir söz veya oyun içi oyun dışı bir saldırganlık dahi göstermezken hala bana '' Çaktınız mı köfteyi? Hadi bakim DF kasmaya devam edin, elbet düşer... '' gibi aşağılayıcı ve düşmanca bi tavır sergiliyorsun.

Gelelim burda değinmek istediğim konuya Argalep'in daha önce senin için söylediği şeyi tekrarlıyorum '' çok yakın arkadaşımdır kendisine güvenim sonsuzdur '' burdan yola çıkarak vede code lara bukadar kısa sürede erişebilmenden yola çıkarak belliki staff charında var yetkinde var. Sen daha forumda bile tarafsızlığını koruyamaz ken ilerde belki olur belki olmaz oyun içi karşılaşmalarımızda bazı şeyleri hazmedemeyip veya benzeri durumlarda kendine gayet de güzel avantaj sağlayabilecek durumdasın , burda bahsettiğim belki edit değil ama belli ki onada müsait bir karakterin var o hadi olmasa bile , kanıtlanamayacağı veya önemsiz gözüken şeylerde in-game olarak kendine avantaj yaratabilecek bir pozisyondasın + olarak zaten staff olarak serverı geliştirme amaçlı çalışmaların sayesinde bazı şeyleri çok daha iyi biliyorsun vede bu bazı şeyleri geçelim bir çok şey forumlarda veya herhangi bir yerde paylaşılmıyor , kendini değil oyunu belki serveri düşünsen forumda playerlara yardımcı olabilecek guide lar hazırlardın ama farkettiğim kadarı ile sadece kendi etrafındaki insanlar ile paylaşıyorsundur . Burda yanlış tahmin ettiğim bişi varmı acaba ? bu en son yazım hakkında Argalep in de düşünceleri merak ediyorum '' arkadaşına '' ( hem player hem staff olan arkadaşına ) sinirli bi anında okadar kendısınde otokontrol'e sahip olabileceğine inanıyor mu ? durup dururken bile forumda bukadar içten pazarlıklı alttan sopayla dürten bi insanda o otokontrolun olabileceğine ben inanmıyorum.

Sana güzelce açıklamışız durumu ilk gönderide. "Şu anki sistemin drop şansları osi ye göre mi uyarlı yoksa belli başlı bi düşünce sonucu cıkan bir fikir ile mi düzenlendi kimler karar verdi kimler mantıklı buldu bu oranları ?", "cünkü öyle 2 saat farm yapıp dusmedı diye konu açmadık buraya" diye ukala ukala yazarsan uygun şekilde cevap alırsın. Geldiğinden beri yok şurası şöyle, burası böyle. Şikayet etmeden önce biraz araştır. uo.com a bak, uoguide.com a bak, stratics.com a bak. uoforum.com UO Forever Shard'ının sitesi, orada uygun bilgi bulamazsın.

Hakaret etmedin mi? Zeki kardeş, evimin oraya köpekler dizip isimlerini de K, O, P, E, K diye vermek ne oluyor? Staff olsam o charının hali nice olurdu? Cevap yazdığıma dua et.

Sunucunun ServUO kullandığını herkes biliyor. Kodlar da burada istediğin zaman bakabilirsin. https://github.com/ServUO/ServUO/bl...5e10fb6/Scripts/Mobiles/Normal/DemonKnight.cs
30. ve 199. u satırlar ;)

Sen biraz Passiflora iç bir de Xanax al bence, sabaha pamuk gibi uyanırsın. Adama satır satır kodları anlattık içten pazarlıklı diyor bir de utanmadan. Bu kadar gerileceksen, komplekse gireceksen AoS'a dön, nedir ya bu? İki tane kıçı kırık gönderi yaptın diye bir halt mı sandın kendini de bana hesap soruyorsun? Kendi çevrenle paylaştın dediğin insanlar arasında guild arkadaşın Burak ve guildmasterin Eren de var. Kaç kişiye birebir anlattım, sıfırdan zırh yaptım, makro paylaştım haberin varmı senin? Lütfen forumdan ya da Burak ve Eren aracılığıyle elde ettiğin benim tarafımdan hazırlanmış makrolar varsa kullanmayı bırak, adamsan bırakırsın. Seninle mi uğraşıcam... Adama bak, dağdan gelmiş, bağdakine laf ediyor...

1. si benden alıntı yaptığın cümlede bi sorun yok soru sormuşum bir hakaret bir ukalalık göremiyorum bilmediğim için soru sormusum anlamadım ukalalık nerde ? 2. si minerlarını block lamak ıcın 5 kopek aldım 5. sinin ismi Q idi staylemek ıcın farklı ısımler verdım petlerin cinside dog oldugu ıcın kopek yazdım hakaret ıcerikli olsun dıye degıl. 3. sü Passiflora xanax vs çok içli dışlısın belli akıl sağlığın yerinde değil dozajları artırda belki biraz toparlarsın. 4.sü Nereye döneceğim nereye nerde oynacağım seni enterese etmez tek paylaştığın şey macroymuş acaba hangi süper macroyu yazdın easy uo veya uo steam de paylaşılmamış olan çok merak ettim seni gidi küçük enistein dağdan gelip bağdakini kovmuyorum ama sen git ufak dünyanda ufak bilgisayarında hesap makinesi yapıp gitt ebeveyinlerine göster seni biraz poh poh lasınlar belli ki buna ihtiyacın bi açlığın var. Son olarakda Staff charının olup olmadığını ve bununla kendine belli avantajlar sağlayıp sağlamadığından bahsetmemişsin ? ben mi yanlış '' TAHMİN'' ediyorum yoksa ?

1. Yazdığının ne anlama geldiğini anlayamamışsın.
2. Eminim öyledir.
3. Benim hiç ihtiyacım olmadı, sadece kulaktan dolma bilgiler ama senin bariz ihtiyacın var.
4. Evet evet tek paylaştığım şey makro, sen kullanma da paylaştıklarımı o bana yeter. Benim kim olduğumu bilen biliyor. Mesleğimi de Eren'e sor anlatsın sana bir zahmet.

Şurayı bir daha oku, anlamazsan bir daha oku, anlayana kadar oku: Staff olsam o charının hali nice olurdu?

Dediğim gibi bu kadar gerileceksen, rahatsız olacaksan, hırs küpü olacaksan, oyun oynadığını unutacaksan yol al da rahat edelim. Hadi canım...

Eminim öyledir, herşeyi zaman göstericek. Gerilip rahatsız veya hırs küpü olmamı gerektirecek bişi in-game olarak yapamazsın champ basmaya defalarca ELİNE sampire char ile double axe ALIP gelirsen aynen GIDERSIN. Bi pvp charı kasta sinirimi sitresimi senden çıkarayım.

Birde ayrıca en azından benim guildmasterım senın gibi benım guildimdekiler onla veya bunla birdaha görüşmeyecek görüştüğünüzü duymayayım demiyor :) seni sevmemın tek nedeni o ufak dünyandaki koca egon birazda sataşacak yer arıyorum sıkıntı yapıcak bişi yok tospik bu oyun evcilik değil herkesle iyi geçinelim :)

Hafızan pek iyi değil, 2 kere geldim champınıza 2 sampire, 1 tamerınızı kestim, sonra PvP charlarınızla kestiniz. Başka bir zaman bir daha geldim 2 charla kestiniz. Kaçabilecekken kaçmadım kesildim. Ne var bunda? Küfür mü ettim? Birşey mi dedim? İster PvP charı ile gelirim, ister sampire ile ister tamer ile. Oyun bu oyun, anlamıyosun hala...

Zeki kardeş, guildime savaş ilan etmiş guilddekilerle oyun içinde birlikte champ kasılmasını, alışveriş ve işbirliği yapılmasını tabii ki yasaklayacağım. Kime demişim kimse görüşmeyecek diye? Ben Burak'la gayet görüşüyorum, sallamadan önce araştıralım... Daha önce de demiştim adamına göre iletişime geçerim diye...

İlaçlarını almayı unutma, hadi canım...

sagasfdhasdfhasgh 2 sampire 1 tamer dedğin 2 macrocumuzu kestin toroman ayrıca bizim guildimiz i kastetmedim görüşmeyin bişi yapmayın diye başka kişilere başka insanlara sana savaş açmayan guild ler için de geçeli. Hala güldinde olup senın hakkında verip verişten arkadaşların olduguna göre sıkıntı sende şeker oğlan

google dan sana göre bi ilaç bakayım dedim tam sana göre bi tane buldum daflon 500mg bak kullan kendını daha iyi hissediceksin :)

Yahu ne kadar koymuş 3 charınızı kesmem, bilseydim kesmezdim. O ilacı sen kullan bence, iyi gelir belki :)

Belli ki sana bazı şeyler farklı aktarılmış, çok da mühim değil. Halen benim guildimde olup da yüzüme konuşamayıp senin gibi mahlukata arkamdan verip veriştirecek, özgüveni olmayan hiç kimse yok, sen merak etme, canım...

Al şu ilaçlarını artık :) Hadi iyi sabahlar...

sadgasfhafsdhasdfhasd sfdhnjsadfuıogbashnfg ulan ponçik he he kestin afferin :)

zamanla görücez şeker oğlan sanada iyi sabahlar :D:D

Merhabalar,

DF sisteminde herhangibir problem bulunmamaktadır. İstediğiniz bir eşya düşmüyorsa şansa düşmüyordur her eşya için ayrı ayrı şanslar bulunmamaktadır. Şans oranına göre bir sayı seçilir ve listedeki o sayıya tekabul eden eşya oyuncunun çantasına düşer. Bu sistem OSI'ye aittir. Bizde de bu şekilde olup kesinlikle keyfi şekilde değişmeyecektir. Oyunucular o eşyayı istiyor ise item düşene kadar yaratığı farmlayacaktırlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...